Mozaic

Ambasadorul SUA: Regele Mihai a fost un patriot curajos

Hans Klemm, ambasadorul SUA în România (fotografie oficială)

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a declarat miercuri, la Cluj, că Regele Mihai a fost un patriot curajos, care a făcut eforturi pentru a asigura o Românie liberă.

„Vreau să exprim condoleanţele mele şi simpatia mea faţă de cei care l-au admirat pe Regele Mihai al României. În secolele care au trecut au fost multe acte de curaj ale multor români, dar, dacă ne uităm adânc la perioada anilor 1944-1947, cred ar fi fost fost greu să identific un alt român care a fost mai curajos, mai determinat şi mai patriot decât Regele Mihai, pentru rolul pe care l-a avut în august 1944 şi efortul său pentru a asigura o Românie liberă şi să pună o graniţă în calea consolidării comunismului după încheierea conflictelor din 1945. Nu aş putea spune că a fost un efort unic, dar, cu siguranţă, contribuţia sa la acel efort a fost exemplară şi mulţi au admirat această parte a istoriei”, a spus Hans Klemm.

De asemenea, ambasadorul SUA a ţinut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, înainte de a participa la dezbaterea „Preparing for the 21st century threats”, eveniment găzduit de Facultatea de Studii Europene a Universităţii „Babeş-Bolyai”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.