Mozaic

Trafic infernal | O elevă i-a cerut primarului său o motivare pentru școală. La cine a trimis-o edilul?

O elevă care învață la Liceul „Onisifor Ghibu” din Cluj-Napoca, dar care locuiește în Florești, o comuna învecinată capitalei județului Cluj, a întârziat miercuri dimineața mai bine de o oră la școală, scrie Monitorul de Cluj.

Dora Mariș este o tânără care în fiecare zi se confruntă cu aceeași problemă: traficul îngreunat și zecile de minute petrecute în mijloacele de transport în comun din cauza aglomerației din comuna Florești. În această dimineață a întârziat mai bine de o oră la școală, așa că a cerut ajutorul primarului Horia Șulea. I-a cerut o motivare, pentru a scăpa de absența pe care a primit-o fără să fie vinovată, deoarece a fost nevoie de aproape 2 ore să ajungă la școală.

„Azi dimineață am pornit spre școală cu autobuzul de 06:55 și la 8:49 am intrat pe poarta școlii. Asta înseamnă că voi avea o absență la prima oră pentru care va fi nevoie de motivare. Mă puteți ajuta cu una?”, l-a întrebat Dora Mariș pe primar pe Facebook.

Răspunsul a fost un simplu emoticon care zâmbește. Însă fata nu s-a lăsat descurajată.

„Chiar v-aș fi recunoscătoare… pot să o ridic de la Primărie în orice după-masă. Cu o motivare de la domnul primar sunt sigură că m-ar lua în serios profesorii”, a continuat Dora.

Atunci, primarul, aparent bine-dispus, i-a răspuns ironic tinerei care căuta doar o soluție.

„Bineînțeles. Sunt absolut convins și eu. Doar că noi eliberăm motivări doar pentru cei din Florești și nu și pentru cei cu școala în Sibiu. Încercați la domnul Neag (directorul Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, care asigură transportul între cele două localități – nota red.)… sau Klaus Iohannis… ori Alin Tișe (președintele Consiliului Județean Cluj – nota red.)”, a scris Horia Șulea.

Când Dora i-a spus edilului că a parcurs drumul foarte greu, reacția sa a fost succintă.

„Perfect”, a concluzionat primarul comunei Florești.

Întreaga conversație poate fi citită în galeria foto.

Potrivit măsurătorilor de trafic, aproape 60.000 de mașini intră zilnic în Cluj-Napoca pe ruta dinspre comuna Florești, anunțau autoritățile clujene anul trecut. Valoarea este superioară celei înregistrată zilnic la intrarea în București, pe DN1.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.