Sănătate

Franța interzice telefoanele mobile în școli din 2018

Telefoanele mobile vor fi interzise în școli și colegii începând din anul școlar 2018, a anunțat ministrul Educației Naționale, Jean-Michel Blanquer, scrie Le Monde citat de Rador. Este vorba de o promisiune de campanie a lui Emmanuel Macron.

În România, potrivit Statutului elevului, nu este permisă utilizarea telefonului mobil în timpul orelor de curs, al examenelor și al concursurilor, prin excepție, este permisă, însă, utilizarea telefoanelor mobile, cu acordul cadrului didactic, în situația folosirii lor în procesul educativ sau în situații de urgență, scrie Hotnews.ro.

„Lucrăm la această chestiune, poate lua forme diferite. Este posibil să aveți nevoie de acesta în scopuri educaționale, pentru situații de urgență, astfel încât telefoanele mobile trebuie să fie limitate”, a spus ministrul francez al Educației Naționale.

Multe cadre didactice se alarmează din cauza „flagelului” și a „războiului fără sfârșit” pe care îl reprezintă mobilele în școli. Mai mult de opt adolescenți din zece aveau smartphone, potrivit unui studiu al Credoc din 2015, față de 20% în 2011. Și tendința se extinde în școala primară, unde elevii încep să aibă mobile din clasa a IV-a elementară, din momentul în care merg singuri la școală, deoarece îi linistește pe părinți să știe că îi pot contacta în orice moment.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.