Sănătate

Legile justiției. Măsuri fără precedent luate de Consiliul Europei

Vor fi evaluate, în premieră, modificările aduse Legilor Justiției. Potrivit Consiliului Europei, „schimbările ar putea afecta lupta împotriva corupției și independența sistemului judiciar”, informează Digi24.ro.

Decizia a fost luată printr-o procedură ad-hoc, folosită în împrejurări excepționale, atunci când există amenințări reale cu privire la modificarea și scăderea standardelor în lupta împotriva corupției în țările afiliate GRECO. Decizia a fost luată la nivelul Grupului European pentru lupta împotriva corupției, GRECO, organism afiliat Consiliului Europei.

Evaluări vor fi făcute atât în cazul României, cât și în cazul Poloniei. Și în această țară sunt discutate măsuri menite să modifice organizarea sistemului judiciar.

Verificările urmează să fie făcute la începutul anului viitor, în a doua parte a lunii ianuarie și pe parcursul lunii februarie și apoi analizate în sesiunea plenară a GRECO din martie.

Oficialii statului român sunt așteptați să prezinte informații cu privire la legile justiției care sunt în prezent în dezbatere parlamentară, până în 15 ianuarie, cel mai târziu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.