Social

Omul de afaceri Ilie Carabulea rămâne în penitenciar

Omul de afaceri Ilie Carabulea, aflat în detenţie la Penitenciarul Aiud, şi-a retras luni, la Tribunalul Alba, contestaţia formulată împotriva deciziei Judecătoriei Aiud care, luna trecută, i-a respins ca „inadmisibilă” cererea de liberare condiţionată.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Alba, Sorina Cristorian, a declarat, pentru Agerpres, că instanţa a luat act de retragerea contestaţiei, rămânând astfel definitivă sentinţa Judecătoriei Aiud.

„Respinge ca inadmisibilă cererea de liberare condiţionată a deţinutului Carabulea Ilie, aflat în Penitenciarul Aiud în executarea pedepsei de cinci ani închisoare”, se arată în decizia Judecătoriei Aiud pronunţată în noiembrie, împotriva căreia omul de afaceri a formulat contestaţie la Tribunalul Alba.

Nu a fost prima cerere de liberare condiţionată formulată de către omul de afaceri sibian.

În 28 iunie 2017, Ilie Carabulea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul ASF-Carpatica. Iniţial, la instanţa de fond, Curtea de Apel Bucureşti, Ilie Carabulea a primit şase ani şi şase luni de închisoare cu executare.

El a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.