Administrație

Directorul DSP Alba, reținut într-un dosar de delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea (foto), a fost reţinut marţi de poliţişti, alături de patru pădurari, într-un dosar în care cei în cauză, alături de alte trei persoane, sunt bănuiţi că, în perioada 2013-2015, ar fi creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba au declarat, pentru Agerpres, că au fost pus în executare opt mandate de aducere, iar până la ora 13,30 au fost reţinute cinci persoane, printre care şi actualul director executiv al DSP Alba.

Alexandru Sinea este acuzat că, în perioada în care era administratorul unei firme, respectiv între 2013 şi 2015, alături de şapte angajaţi ai unui ocol silvic din zona Blaj, ar fi creat un prejudiciu de peste 450.000 de lei, prin delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Alba, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat marţi nouă percheziţii, la domiciliile a opt persoane bănuite de delapidare, complicitate la delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, şi la sediul unei firme.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2013-2015, şapte dintre persoanele bănuite de comiterea faptelor, având calitatea de angajaţi ai unui ocol silvic de stat, ar fi creat un mecanism financiar şi ar fi atribuit unei persoane juridice, al cărei administrator era cea de-a opta persoană cercetată, masă lemnoasă, spre exploatare, din fondul forestier, pentru care ar fi întocmit documente fictive, în vederea tăierii şi valorificării de material lemnos, cu scopul însuşirii de valori din patrimoniul ocolului silvic. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 455.684 de lei.

One Comment

  1. Pingback: Prima reacție a șefului DSP după reținerea sa într-un dosar al mafiei pădurilor – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.