Social

Brazi scoși ilegal la vânzare, confiscați de polițiști

În ultimele 24 de ore, poliţiştii au confiscat 27 de brazi de Crăciun, în urma unor controale în pieţe. Acţiunile de verificare a modului în care este respectată legislaţia privind transportul şi comercializarea brazilor de Crăciun sunt continuate, a informat miercuri Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Marți, poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţei Municipiului Alba Iulia au efectuat un control într-o piaţă din municipiu unde se comercializează brazi de Crăciun.

Cu ocazia acestui control, poliţiştii l-au depistat pe un bărbat din comuna Vadu Moţilor, care oferea, spre vânzare, 11 brazi de Crăciun pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar brazii au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Valea Ampoiului, pentru valorificare.

Tot ieri, poliţiştii din Blaj şi cei din Crăciunelu de Jos au depistat cinci bărbaţi în timp ce ofereau, spre vânzare, pomi de Crăciun, în alte locaţii decât cele autorizate pentru desfășurarea acestui tip de comerţ.

Au fost confiscaţi 16 pomi de Crăciun, iar faţă de bărbaţii ce încercau sa-i comercializeze, a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 12/1990 privind comerţul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.