Social

Astăzi este „Blue Monday”, cea mai deprimantă zi din an

A treia zi de luni din an este considerată cea mai deprimantă zi. Aceasta este Blue Monday.

Este concluzia la care a ajuns un psiholog britanic care a creat și o formulă matematică pentru a identifica cele mai grele momente ale anului. Iar astăzi este prima dintre ele: vin facturile pentru cheltuielile din decembrie, vremea este urâtă, urmează o perioadă aglomerată la serviciu, iar primăvara este departe, scrie site-ul StirileTVR.

Perioada sărbătorilor a trecut, iar monotonia începutului de an își pune amprenta tot mai mult. De aici s-a conturat ideea de „Blue Monday”, considerată cea mai deprimantă zi din an. Aceasta se calculează după o formulă care adună mai mulți factori, printre care condițiile meteo, nivelul datoriilor, numărul de zile trecute după Crăciun și nivelul scăzut de motivație.

Blue Monday sau Lunea tristă a apărut în 2005, când un psiholog britanic a creat o formulă matematică special pentru a identifica cele mai rele zile din an. Acesta a luat în calcul starea vremii, plata facturilor la utilități, datoriile de după sărbători și, bineînțeles, faptul că mulți oameni urăsc prima zi din săptămână pentru ca trebuie să meargă la serviciu.

Pe baza acestor factori, psihologul a ajuns la concluzia că a treia zi de luni a fiecărui an este cea mai deprimantă, oamenii sunt triști, inactivi și au tendința să mănânce nesănătos.

În plus, în ianuarie, organismul nostru se resimte după consumul abuziv de alcool și alimente din luna decembrie, iar rezervele monetare sunt aproape de cota de avarie din cauza cheltuielilor de sărbători.

Nu în ultimul rând, ziua este mult mai scurtă, iar activitățile care ne fac plăcere – practicarea anumitor sporturi, ieșirile cu prietenii, excursiile – își fac loc cu greu din cauza numărului scăzut de ore cu lumină naturală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.