Educație

Școală modernizată la Răhău, pentru 69 de copii

Școala gimnazială din Răhău a fost modernizată cu bani europeni, elevii începând semestrul al doilea în clădirea modernizată, la capătul a șase luni de lucrări.

Municipiul Sebeş a depus în luna septembrie 2016, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiectul „Reabilitare Şcoală Gimnazială Răhău”, care a fost selectat pentru o finanţare nerambursabilă de 2.354.517 lei, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Până la finalizarea acestui proiect, în fosta clădire a făgădăului, au fost efectuate lucrări de reparații, astfel încât, odată cu reluarea cursurilor, cei 69 de elevi din clase 0-VIII, care frecventează cursurile la Răhău să beneficieze, la revenirea din vacanța de iarnă, de un spațiu amenajat și dotat adecvat pentru activitățile școlare.

Prin intermediul Serviciului Public Administrarea Patrimoniului, au fost derulate lucrări de reparații și amenajări, în valoare totală de circa 680.000 lei, care au inclus: amenajarea a patru săli de clasă, o sală de sport și o sala liberă, reparații complete și schimbat țiglă acoperiș, geamuri termopan, reparații tavane, zugrăveli, pardoseli cu parchet laminat, realizare sistem de încălzire centrală, amenajare curte cu dale, poartă nouă, gard, amenajare fosă septică, consolidare mal vale, montare balustradă pod. Lucrările au durat circa șase luni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.