Administrație

Patru noi puncte de lucru sau subunităţi ale ISU, necesare în judeţ

Înfiinţarea a patru noi puncte de lucru sau subunităţi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba este necesară în judeţ, este concluzia raportului de evaluare a activităţii ISU desfăşurate în 2017 prezentat, marţi, în cadrul unei şedinţe de bilanţ.

„Având în vedere caracteristicile reliefului şi ale raioanelor de intervenţie ale subunităţilor, pentru asigurarea criteriilor operaţionale, timpul de răspuns în situaţii de urgenţă în orice punct al raionului de intervenţie de maxim 25 minute, raza medie a raionului de intervenţie (între 15 şi 30 de kilometri) este nevoie de înfiinţarea de patru noi puncte de lucru sau subunităţi astfel: în zona de nord a judeţului – două puncte de lucru – unul la Baia de Arieş şi unul în localitatea Gârda de Sus, în zona de est a judeţului – un punct de lucru în localitatea Jidvei, în zona de vest a judeţului – un punct de lucru în oraşul Zlatna”, se arată în raportul prezentat de şeful ISU Alba, colonel Cornel Oprişa.

În acest moment, funcţionează cinci subunităţi de intervenţie, respectiv Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia, Detaşamentul de Pompieri Aiud, Staţia de Pompieri Cîmpeni, Garda de Intervenţie Blaj şi Garda de Intervenţie Sebeş, şi punctul de lucru SMURD Cugir.

Potrivit sursei citate, faţă de anul 2016 a crescut numărul acţiunilor şi activităţilor pentru intervenţie cu 14,47%.

„Astfel, faţă de anul 2016, s-au înregistrat creşteri la numărul intervenţiilor la incendii de vegetaţie uscată cu peste 233,33 %, de la 72 la 240, şi ajutorul medical de urgenţă care a crescut cu 14,55%”, se menţionează în document.

Ca urmare a intervenţiilor au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 63 milioane de lei, faţă de 56 milioane lei în 2016, iar bunurile materiale distruse în urma situaţiilor de urgenţă au fost estimate la aproximativ 11.460.000 de lei.

„Se constată că bunurile salvate sunt de peste cinci ori mai mari decât cele distruse”, precizează ISU Alba.

În ceea ce priveşte timpul mediu de răspuns la incendii, acesta a fost de 14,55 minute, iar durata medie a intervenţiilor la incendii a fost de 96 minute.

În 2017, au fost înregistrate în Dispeceratul Integrat ISU – SAJ Alba 68.506 de solicitări, faţă de 62.715 în 2016, în medie 188 de solicitări pe zi.

Asistenţa medicală de urgenţă şi descarcerare la nivelul judeţului Alba este asigurată în mod integrat de către SMURD, structurile Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Unitatea de Primiri Urgenţe şi Compartimentele de Primiri Urgenţe din cadrul spitalelor municipale şi orăşeneşti.

Cele şapte echipaje SMURD Alba au avut 6.620 intervenţii, timpul mediu de răspuns fiind de 11 minute şi 10 secunde, iar timpul mediu de intervenţie a fost de 38 minute şi 51 de secunde.

Reprezentanţii ISU Alba au aplicat anul trecut peste 1.440 de sancţiuni, din care 1.165 avertismente şi 277 de amenzi în cuantum total de 562.000 de lei, arată sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.