Administrație

De ce scade coeficientul de promovabilitate al școlilor de șoferi din Alba?

Joi, la sediul Instituției Prefectului Alba, s-a desfășurat ședința Comisiei de Siguranță Rutieră a județului Alba, având ca obiect analiza activității Serviciului Permise de Conducere și Înmatriculări Alba și o informare privind situația evenimentelor rutiere produse în județului Alba în anul 2017.

În cursul ședinței, reprezentanții școlilor de șoferi s-au arătat nemulțumiți de perioada foarte mare care trece de la finalizarea cursurilor până la examinarea efectivă, durată care uneori depășește trei luni, susținând că astfel se afectează calitatea învățământului, cursanții uitând parte din lucrurile învățate și determinând astfel scăderea coeficientului de promovabilitate, fapt care afectează atât cursanții cât și prestigiul școlilor de șoferi.

Mihai Zgârdea, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Alba a declarat că principala preocupare a instituției pe care o reprezintă este de a reduce timpii de așteptare, precizând faptul că de la mijlocul anului, prin angajarea de personal suplimentar, perioada de așteptare se va reduce la 20 zile.

De asemenea, a fost semnalată parcarea necorespunzătoare a unor autovehicule mari în apropierea trecerilor de pietoni, situație care reduce vizibilitatea și poate provoca producerea de accidente, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Alba.

S-a insistat asupra necesității îmbunătățirii programelor informatice care asigură programarea cetățenilor la sala de examinare permise și înmatriculare auto, în sensul existenței posibilității efectuării unor verificări a datei și orei, la care candidatul a fost programat, în cazul în care acestea au fost uitate.

Ședința a fost prezidată de subprefectul Monica Popescu, participând reprezentanți ai serviciilor publice de profil din județ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.