Administrație

Deschiderea unui centru de sănătate în Ocna Mureş ar putea fi blocată din cauza „stopării angajărilor”

Centrul Multifuncţional de Sănătate din Ocna Mureş ar putea fi finalizat luna viitoare, deschiderea acestuia putând fi însă blocată de faptul că „sunt oprite angajările în sănătate”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel.

„Sperăm să fie finalizat în martie, din punct de vedere al construcţiei şi dotării. Vom avea probleme însă în ceea ce priveşte «dotarea» cu medici şi asistente medicale, pentru că Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au dat un act normativ prin care se spune că «pleacă două persoane, se angajează una». Cu alte cuvinte, sunt oprite angajările în sănătate. Sper să se găsească o soluţie. Suntem în situaţia în care putem redeschide un spital, dar s-ar putea să avem probleme (cu angajarea personalului – nota red.)”, a declarat preşedintele CJ Alba.

Ion Dumitrel a subliniat că eforturile făcute în ultimii cinci ani de administraţia judeţeană şi cea locală în vederea redeschiderii spitalului ar putea fi anulate din cauza faptului că nu pot fi angajaţi medici şi asistenţi medicali.

Spitalul din Ocna Mureş a fost închis în 2011, populaţia fiind direcţionată către spitalul din Aiud, oraşul cel mai apropiat.

În 2014, Ministerul Sănătăţii a avizat deschiderea unui centru de sănătate multifuncţional, „la solicitarea repetată” a CJ Alba şi Primăriei Ocna Mureş.

CJ Alba a propus încă din 2011 redeschiderea spitalului sub forma unei unităţi aflate în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Centrul, care va funcţiona ca unitate aflată în subordinea SJU, va avea cabinete de consultaţie pentru medicină internă, pediatrie şi ginecologie, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum şi 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.