Politică

Liberalul Roman amenință cu depunerea unor moțiuni simple pe Educație și împotriva ministrului Muncii

Vicepreședintele liberal Florin Roman a anunțat, vineri, la Alba Iulia, că va propune luni conducerii Partidului Național Liberal (PNL) depunerea unei moțiuni simple pe Educație şi a uneia împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

„Săptămâna viitoare, luni, avem şedință de Birou Executiv şi voi propune conducerii PNL să depunem prima moţiune simplă pe Educație, pentru acest act samavolnic de închidere a şcolilor şi grădiniţelor în Anul Centenar. (…) Dacă în Anul Centenarului noi, în loc să susținem învățământul şi educaţia, să avem o naţiune de oameni educaţi, închidem şcoli, înseamnă că ne merităm soarta şi cineva ne vrea cu orice preţ să fim un popor îndobitocit”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Florin Roman, deputat de Alba.

Parlamentarul a adăugat că din datele prezentate de fostul ministru al Educaţiei, Liviu Marian Pop, înainte de terminarea mandatului, între 2012 şi 2018 în România au fost închise 300 de şcoli cu personalitate juridică şi 600 de şcoli în total, cu structuri arondate. „Deci, «Genunche», vrând să dea o replică la ceea ce am spus, a recunoscut oficial, prezentând date oficiale, că în guvernarea PSD s-au închis 600 de şcoli în România”, a susţinut Florin Roman.

El a adăugat că, potrivit datelor oficiale prezentate de Pop, ministrul Educaţiei care a închis cele mai multe şcoli în România a fost Ecaterina Andronescu.

„Voi mai propune colegilor, tot săptămâna viitoare, să depunem o altă moţiune simplă împotriva ministrului Muncii”, a mai spus vicepreşedintele PNL.

Florin Roman a susţinut că atunci când Opoziţia a arătat că prin legea salarizării vor fi salarii care vor scădea, toţi membrii guvernului veneau şi spunea că nu va scădea niciun salariu.

Roman a adăugat că este „şocat” de modul în care membri ai guvernului „aveau curajul” să susţină „enormităţi” şi „minciuni”, cu o „naturaleţe incredibilă”.

„Acum cei doi, din punctul meu de vedere, cel care e la Educaţie şi Olguţa trebuie să plece, pentru că nu poţi să minţi de maniera asta oamenii”, a opinat parlamentarul PNL.

Roman a mai spus că PNL va apăra cota unică şi nu va fi de acord niciodată cu modificarea acesteia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.