Social

Ninsori viscolite la munte, precipitații mixte în nord, nord-vest şi centru

O informare meteorologică de ninsori viscolite la munte, precipitații mixte în nord, nord-vest şi centru, dar şi intensificări ale vântului în restul țării este în vigoare duminică, până la ora 20.00. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, se circulă în condiții de ninsori slabe şi ploi în mai multe județe.

Potrivit meteorologilor, la munte vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind şi spulberând ninsoarea.

În nord, nord-vestul şi centrul ţării, precipitațiile, în general slabe, vor fi şi sub formă de lapoviță sau ninsoare, iar local se va forma ghețuș sau polei.

De asemenea, intensificări ale vântului vor fi temporar şi în restul ţării, mai ales în sud şi în est, cu rafale în general de 50-55 de kilometri la oră.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vremii nefavorabile şi că se circulă în condiţii de ninsori slabe în zonele înalte din judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Maramureş, Alba şi Suceava, şi de ploi în mai multe judeţe – Dolj, Olt, Caraş-Severin, Bihor, Maramureş, Sălaj, Braşov, Mureş, Neamţ sau Tulcea.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului, iar înainte de a porni la drum să se asigure că parbrizul, geamurile laterale şi luneta le asigură o vizibilitate foarte bună şi că instalaţia de climatizare şi dezaburire a maşinii funcţionează corespunzător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.