Administrație

Activități de prevenție pregătite pentru „Luna Națională de Prevenire a Cancerului”

Direcția de Sănătate Publică a județului Alba organizează în februarie, „Luna Națională de Prevenire a Cancerului”, mai multe activități educativ-preventive ce au ca scop creșterea gradului de conștientizare și reducerea mortalității prin cancer.

La nivel județean, coordonarea este asigurată de Compartimentul Evaluare și Promovare a Sănătății din cadrul DSP Alba și va consta în activități de informare, educare, comunicare în comunitățile cu asistență medicală comunitară precum și mese rotunde, workshop-uri cu profesioniștii din sănătate, acțiuni publice și distribuire de materiale informative.

Scopul campaniei Luna Națională de Prevenire a Cancerului 2018 este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite, prin creșterea gradului de conștientizare în rândul publicului larg și prin impulsionarea autorităților de a lua măsuri suplimentare împotriva cancerului.

Luna Națională de Prevenire a Cancerului explorează acțiuni care pot fi întreprinse pentru salvarea de vieți, pentru a atinge echitate în îngrijire, făcând o prioritate din lupta împotriva acestei boli.

De Ziua Internațională împotriva cancerului la copii, 15 februarie 2018, se solicită decidenților din sistemele medicale, părinților, familiilor și comunităților să pretindă guvernelor să colaboreze cu organizațiile neguvernamentale și comunitățile locale, pentru a asigura tratament și îngrijiri adecvate pentru copiii cu cancer.

Scopul Campaniei este „Acces universal mai bun la tratament pentru copiii și adolescenții cu cancer”. Mesajul-cheie este „Copiii merită ce este mai bun!”.

În România, Campania „Luna Națională de Prevenire a Cancerului” este coordonată de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Național de Sănătate Publică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.