Administrație

VIDEO „Pro Infrastructura”: Loturile 3-4 ale A10 sunt finalizate și sigure

Reprezentanții Asociației „Pro Infrastructura” au realizat, vineri dimineața, un drive test pe Loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Sebeș-Turda pentru a demonstra că acestea sunt finalizate și sigure pentru circulația auto.

„Autostrada A10 între nodurile Turda și Aiud este pregătită pentru a primi traficul rutier, așa cum o demonstrează filmarea de la bordul mașinii realizată în această dimineață!”, afirmă reprezentanții Asociației „Pro Infrastructura”.

„Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere tergiversează recepția și deschiderea a 28,75 km pe loturile 3 (Tirrena Scavi) și 4 (Porr), deși se poate circula în perfectă siguranță cu viteza maximă permisă pe autostradă atât pe tronsonul Decea-Turda, precum și pe Decea-Aiud, acesta din urmă fiind gata încă de la finalul lunii noiembrie 2017.

În cadrul discuțiilor din ultimele luni dintre CNAIR, constructorul Porr și consultantul de pe lotul 4, data pentru efectuarea recepției la terminarea lucrărilor pe acest contract a fost stabilită pentru ziua de ieri, 15.02.2018. Constructorul a confirmat în repetate rânduri această dată, asumându-și că va finaliza în timp util lucrările supuse recepției. CNAIR a promis că va efectua testele necesare prin CESTRIN și că se va prezenta cu rezultatele obținute pe 15.02.2018. Însă ieri oficialii CNAIR nu au ajuns pe șantier.

Lucrările aferente autostrăzii au fost finalizate. Porr și-a respectat partea de înțelegere. Ce a făcut CNAIR? În stilul caracteristic din ultimul an, a lipsit, nu a trimis nicio notificare în acest sens și a demonstrat încă odată ce partener „serios” este statul român. Coincidență sau nu, zilele acestea, consultantul plătit de CNAIR a început să „găsească” diferite defecte pe tronsonul de autostradă, cum ar fi un podeț de beton neconform de pe drumul de întreținere, un gard de protecție netensionat și alte nimicuri (care, chiar dacă ar fi probleme reale, pot fi rezolvate după ce se dă drumul la trafic)”, au scris reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructură” pe pagina lor de Facebook.

„Pro Infrastructură” spune că această amânare prelungește riscul la care se expun şoferii care circulă pe DN1 între Alba Iulia şi Cluj, un drum aglomerat, îngust şi periculos, în condiţiile în care loturile finalizate nu a fost deschise circulaţiei.

„În timp ce CNAIR încearcă să intimideze constructorul folosindu-se de consultant, căutând nod în papură și întârziind nejustificat deschiderea circulației, pe drumul național paralel (DN1) a avut loc chiar aseară un accident grav! În imaginea capturată de pe Waze (atașată mai jos) puteți observa lungimea coloanei de mașini care s-a format. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă autostrada ar fi fost deschisă!”, mai scriu reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructură”

Aceștia îi somează pe oficialii CNAIR „să renunțe la orgolii, la aceste dispute neproductive cu antreprenorii și să fie responsabili pentru că oamenii își riscă viața pe drumul național paralel în loc să circule în condiții de siguranță maximă pe autostradă!”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.