Administrație

Compania de Drumuri va monta parapete de beton pe drumul care leagă Turda de Alba

Pe DN1 între Cluj şi Turda sensurile de circulaţie au început să fie separate prin borduri şi insule mediane, iar benzile au fost îngustate. Compania de Drumuri a anunțat că va continua montarea de parapete de beton pe drumul care leagă Turda de Alba Iulia.

„Acest tip de parapet rigid prefabricat din beton a fost montat până în prezent pe aproximativ 80.000 ml, în baza unui Acord Cadru încheiat pe o durata de 2 ani ce are ca obiect furnizarea, transportul si montarea în amplasament a acestor prefabricate. Parapetul de beton a fost montat pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi unde s-au înregistrat în ultimii ani mai multe accidente rutiere grave, precum DN 1, DN 2, DN 3, DN 6, DN 7, DN 11, DN 59, DN 65, DN 66, DN 69 și Centura București”, transmite Compania de Drumuri.

Potrivit CNAIR, valoarea totală a produselor furnizate și a lucrărilor executate până în prezent este de aproximativ 24.000.000 lei.

„Până la încheierea acordului cadru, respectiv 18 mai 2018, CNAIR urmează să mai monteze pe drumurile din administrare aproximativ 17.500 ml parapet rigid prefabricat din beton, în valoare de 7.000.000 lei”, se arată într-un comunicat de presă al CNAIR.

Lucrările au iritat localnicii, autorităţile din zonă, precum şi şoferii.

Astfel, benzile de pe DN1 au fost îngustate, iar sensurile de trafic au fost separate prin borduri, unele mai înalte, altele mai joase, în funcţie de constructorii care lucrau pe lotul respectiv. Mai mult, în unele zone banda a II-a de circulaţie se întrerupe într-o insulă delimitată de borduri şi care obligă traficul să treacă pe prima bandă, totul pentru ca pe banda secundă să fie amenajată o zonă de viraj stânga.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.