Administrație

Timpul de soluționare a cererilor de pensionare – prea lung. Prefectul cere scurtarea lui

Miercuri, la sediul Instituției Prefectului – județul Alba, s-a desfăşurat şedinţa Comisiei de Dialog Social a judeţului Alba, având ca teme o informare privind comasarea unităților de învățământ din județul Alba și modul de soluționarea a cererilor privind pensiile.

La primul punct al ordinii de zi, cu privire la comasarea unităților de învățământ din județul Alba, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Alba a făcut o prezentare. Potrivit acesteia, cauza principală care a determinat necesitatea comasării unităților școlare este depopularizarea satelor, scăderea populației, a familiilor tinere, acest lucru reflectându-se și în numărul de elevi care sunt înscriși sau se vor înscrie pe viitor în unitățile școlare. Unitățile de învățământ care nu au plan de școlarizare sunt în fază de proiect. Dacă până la începutul sau sfârșitul anului școlar 2018-2019 numărul elevilor se modifică, ele pot să aibă plan de școlarizare. Dacă timp de trei ani nu există plan de școlarizare, ar putea fi desființate.

La al doilea punct de pe ordinea de zi cu privire la modul de soluționarea a cererilor de pensionare privind înscrierile noi de pensii, a cererilor de modificare a drepturilor de pensie și a cererilor de trecere la pensie pentru limită de vârstă în anul 2017, director executiv adjunct de la Casa Judeţeană de Pensii Alba, Goronea Simona Mirela, a prezentat situația soluționării cererilor de pensionare privind înscrierile noi de pensii, a cererilor de modificare a drepturilor de pensie și a

Prefectul județului Alba, Dănuț-Emil Hălălai, a atenționat asupra numărului important de cereri de pensionare rămase nesoluționate precum și a termenului lung de așteptare, precizând faptul că trebuie depuse eforturi susținute pentru reducerea întârzierilor în soluționarea cererilor de înscriere la pensie, precum şi a cererilor de recalculare și trecere la pensie pentru limită de vârstă.

Reprezentanții organizațiilor sindicale consideră că ar trebui să se acorde mai multă atenție consultării în ceea ce privește proiectele de acte normative, exemplificând în acest sens cu Legea pensiilor unde se preconizează modificări în viitorul apropiat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.