Sănătate

Vânzările de smartphone-uri au scăzut pentru prima oară pe plan mondial

Vanzarile de smartphone-uri pe plan mondial au scazut pentru prima oara trimestrul trecut, arata datele Gartner care tine statistici inca din 2004, citat de Hotnews.ro.

S-au vândut peste 400 de milioane de unități, Samsung este lider, dar tot mai puțini oameni cumpără cele mai ieftine smartphone-uri, iar cei care le au pe cele mai scumpe le schimbă mult mai rar. Anul trecut s-au vândut în lume 1,53 miliarde de smartphone-uri și in top cinci au fost Samsung, Apple, Huawei, OPPO și Vivo.

Datele Gartner arată că în ultimele trei luni ale anului trecut s-au vândut 408 milioane smartphone-uri, cu 25 de milioane mai puține decât în Q4 2017. Este prima oară când vânzările scad de când Gartner ține statistici, din 2004.

Sunt două motive: oameni nu prea sunt atrași de cele mai ieftine smartphone-uri, fiindca nu sunt de calitate, iar acest lucru se simte în volumele de vânzări. În piață există și modele de sub 50 de euro, însă cu performanțe reduse și rezistență scăzută.

Un alt motiv ține de faptul că cei care își iau telefoane premium de minim 500-600 de euro aleg să le țină tot mai mult, astfel că producătorii și operatorii au de suferit.

Per total în 2017 pe tot anul vânzările de smartphone-uri au totalizat 1,53 miliarde unități, cu 40 de milioane mai multe decât în 2016. Samsung a vândut 321 de milioane de unități, iar Apple a fost pe locul al doilea, cu 214 milioane. Huawei a avut cel mai bun an din istorie, cu peste 150 milioane de unități. OPPO și VIVO au avut și ele un an record.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.