Social

Direcţia de Sănătate Publică Alba, îngrijorată de petrecerile de început de martie

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba recomandă evitarea participării la evenimentele organizate de 1 şi 8 Martie a celor care prezintă “simptome respiratorii”, pentru a limita astfel răspândirea îmbolnăvirilor în colectivitate, potrivit unui comunicat emis de instituție.

Sursa citată menţionează că în acest sezon au fost confirmate în Alba, de către Institutul Cantacuzino, şapte cazuri de gripă.

„Având în vedere petrecerile de primăvară (1 şi 8 martie), DSP Alba recomandă, în cazul în care aveţi simptome respiratorii, să evitaţi să participaţi la astfel de evenimente şi să luaţi toate măsurile de protecţie pentru a limita răspândirea îmbolnăvirilor în colectivitate. În acest sezon, Institutul Cantacuzino a confirmat şapte cazuri de gripă în Alba, însă acestea nu au fost grave, majoritatea fiind externate. Precizăm că şi în cazul altor pacienţi au apărut simptome asemănătoare gripei. Aceştia sunt monitorizaţi şi trataţi la spital sau la domiciliu. Depistarea virusului gripal se poate face şi prin teste rapide, care se efectuează la spitalele judeţene, dar confirmarea şi tipizarea virusului gripal se face doar de către Institutul Cantacuzino”, precizează DSP Alba.

Potrivit comunicatului citat, DSP Alba s-a asigurat că unităţile sanitare din judeţ au instituit toate măsurile necesare pentru protecţia personalului şi a pacienţilor.

„Managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical şi vizitatorii au la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie. În toate unităţile sanitare s-a redus programul de vizită”, se mai arată în comunicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.