Administrație

A fost lansat portalul „fiipregătit.ro”, cu informaţii referitoare la situaţiile de urgenţă

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat joi lansarea portalului fiipregătit.ro, în care se vor regăsi toate informaţiile necesare pentru situaţiile de urgenţă.

Ministrul Carmen Dan şi secretarul de stat Raed Arafat s-au întâlnit joi, la sediul Ministerului de Interne, cu Christos Stylianides, comisar european pentru ajutor umanitar şi gestionarea crizelor, context în care a fost anunţată lansarea portalului www.fiipregătit.ro.

„Nu am vrut să lăsăm Ziua Protecţiei Civile să treacă fără să mai facem un pas înainte pentru pregătirea populaţiei. Astfel, a fost creat un portal unic care urmează să poată să fie accesat de populaţie, este activ deja şi în care populaţia poate să acceseze acolo toate informaţiile necesare pe situaţii de urgenţă, pentru pregătirea ei. În loc să caute pe site-ul IGSU, pe site-ul DSU, pe alte site-uri, noi le aducem pe toate într-un loc şi facem link (trimitere către – nota red.) la ele, aşa că intră pe «fiipregătit» şi poate să acceseze aceste date. E un pas mai departe, împreună cu aplicaţia departamentului, împreună cu caravana care circulă. Ministerul de Interne vine cu IGSU, bineînţeles, care este instituţia principală care intervine în aceste situaţii, vine din nou cu încă un pas în pregătirea populaţiei. (…) Rolul nostru este să fim pregătiţi şi avem responsabilitatea de a fi pregătiţi”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a spus că pe acest portal vor putea fi găsite, printre altele, informaţii despre ce trebuie o persoană să aibă în casă în cazul unor situaţii de urgenţă.

„El prezintă mai multe aspecte, mai multe ghiduri (…). Sunt foarte multe ghiduri care o să fie suplimentate. Multe dintre ele sunt şi cu ajutor vizual, cu filme şi există şi partea de trusă de supravieţuire şi ce trebuie să ai în trusa de supravieţuire, în care îţi arată ce trebuie să ai în casă sau în rucsacul de supravieţuire. Deci, este pentru ajutorul populaţiei să se pregătească înainte să se întâmple situaţiile de urgenţă”, a explicat Arafat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.