Educație

Ziua Internațională a Limbii Materne – 8 Secole Sebeș

Miercuri, 28 februarie, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș în colaborare cu Liceul German Sebeș și Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș au sărbătorit Ziua Internațională a Limbii Materne.

Elevii Liceului German au participat la concursul școlar pe tema: „Istorie și cultură a Municipiului Sebeș – 8 Secole Sebeș – 8 Jahrhunderte Mühlbach”. Concursul a fost susținut în limba germană.

Câștigătorii concursului au fost:

– Premiul I: Ioana Cautiș, Robert Dănilă din clasa a VII-a A și Isaac Șuteu, Alexandru Tamazlicaru din clasa a VI-a B;

– Premiul II: Maria Cheșculescu, Iulia Ispas, Damaris Hodoroabă, Antonia Păcurar din clasa a VIII-a A; Răzvan Bena, Ana–Maria Dobra din clasa a VI-a A;

– Premiul III: Simina Vișan, Mihaela Muntean din clasa a VII-a B; Mențiuni: David Șuteu, Filip Streulea, Nicola Cetean-Fakner, Tabeea Trufelea din clasa a V-a A.

Câștigătorii celor două premii speciale acordate elevilor din public au fost: David Fekete și Paul Stanichevici.

Elevii care au participat la concurs au fost pregătiți de profesoarele Verona Onofrei, Delia Răulea, Elena Damian, Violeta Bota, Ioana Neagu, Claudia Duca și Teodora Neagu.

Juriul concursului a fost format dinprof. Roxana Suciu de la Colegiul National „Lucian Blaga” Sebeș, prof. Delia Răulea și prof. Ioana Neagu de la Liceul German Sebeș. Câștigătorii au fost premiați cu cărți în limba germană și cu diplome.

Ziua Internațională a Limbii Materne este o sărbătoare ținută anual în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală, precum și multilingvismul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.