Social

Minor hunedorean rătăcit în zona Șureanu, salvat de jandarmi

Un minor care participă la o întrecere sportivă în zona Şureanu s-a rătăcit şi a solicitat ajutor la 112. A fost recuperat de un echipaj mixt format din jandarmi montani şi salvamontişti, informează Insectoratul Județean de Jandarmi Alba.

Originar din Lupeni, tânărul în vârstă de 15 ani participa alături de tatăl său la o întrecere sportivă – schi fond – adresată exclusiv schiorilor experimentaţi. Dacă seniorul a reuşit să termine competiţia în primii 5, nu la fel de norocos a fost cel mic deoarece, pe lângă dificultatea traseului, a avut de înfruntat şi capriciile vremii. Astfel, în jurul orei 14.00, în condiţiile unui vânt cu viteze de până la 80 km/h şi o vizibilitate pe alocuri sub 20 metri, copilul şi-a dat seama că se afla în pericol, s-a adăpostit la o stână părăsită şi a solicitat ajutor la 112.

Trei jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag şi doi salvamontişti de la Serviciul Public Salvamont Alba s-au îmbarcat de urgenţă pe două snowmobile au plecat spre schiorul aflat în dificultate. Din cauza zăpezii afânate, care pe alocuri măsoară şi 3 metri, precum şi a vizibilităţii reduse, echipajul a fost nevoit să renunţe la snowmobile şi să parcurgă pe jos o distanţă de aproximativ 2 km.

Cu ajutorul coordonatelor geografice furnizate de minor, în jurul orei 15.30 acesta a fost găsit şi condus spre Domeniul Schiabil Șureanu.

„Drumul de întoarcere a durat peste 2 ore, astfel ca la ora 18,40 minorul se afla în siguranţă în locaţia Salvamont situată la baza pârtiilor de la Domeniul Schiabil Sureanu. Din informaţiile pe care le deţinem se pare că a trecut cu bine prin teribilă încercare la care a fost supus şi nu are afecţiuni medicale evidente”, mai precizează comunicatul IJJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.