Sănătate

Anul acesta, patru români vor participa la 6633 Arctic Ultra

La ediția din acest an, patru români și-au anunțat partiparea la Maratonul Arctic, unul dintre ei fiind Polgar Levente din Aiud. Cine sunt însă ceilalți?

Până la această ediție, numai 23 de maratonişti au reuşit să ajungă la final parcurgând traseul impus de organizatori, românul Tibi Uşeriu reuşind, în ultimi doi ani, să treacă primul linia de sosire.

Alături de Tibi Uşeriu, la ediţia din acest an participă alţi trei români, toţi pentru prima dată şi toţi la proba de 350+ mile. Pe lista românilor care s-au încris la cel mai greu maraton de pe planetă se află o femeie, dar şi un maratonist cu dizabilităţi, primul din istoria concursului.

Prima româncă participantă la cursă este Florentina Iofcea, originară din Bucureşti, are 46 de ani şi locuieşte în Canada. Este asistentă medicală şi a început să se antreneze pentru maratoane în urma unui accident rutier. Anul acesta, Florentina Iofcea vrea să traverseze Canada de la est la vest pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Polgar Levente este prima persoană cu dizabilităţi care a fost acceptată la Maratonul Arctic. Are 37 de ani, este din Aiud, judeţul Alba, şi munceşte în construcţii, deşi şi-a pierdut o mână într-un accident de tren pe când avea şase ani. Aleargă din 2009 şi a reuşit să stabilească un record naţional la alergare – 1000 de km în 14 zile. Maratonistul aleargă pentru a susţine cauza copiilor bolnavi de cancer, dar şi a celor aflaţi în scaun cu rotile.

La ediţia din 2018 a Maratonului 6633 Arctic Ultra s-a înscris şi Avram Iancu, bibiotecarul de 41 de ani din Petroşani, judeţul Hunedoara, care a reuşit să traverseze înotând Canalului Mânecii şi a parcurs traseul Dunării de la izvoare şi până la vărsare.

A zecea ediţie a Maratonului Artic se va desfăşura în perioada 8 – 17 martie, punctul de plecare fiind Eagle Plains Canada, iar sosirea va fi la Tuktoyaktuk.

Maratonul 6633 Arctic Ultra este considerat cel mai greu concurs de pe planetă din cauza temperaturilor extreme, care coboară până la minus 60 de grade Celsius.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.