Politică

Liviu Dragnea, susţinut în continuare la conducerea PSD de către social-democrații din Alba

Social-democraţii din Alba au aprobat sâmbătă, în cadrul Conferinţei judeţene extraordinare, o rezoluţie pentru susţinerea în continuare a lui Liviu Dragnea în calitatea de preşedinte al PSD.

De asemenea, social-democraţii din Alba şi-au exprimat susţinerea pentru actuala coaliţie guvernamentală şi programul de guvernare al Cabinetului Dăncilă.

„Social-democraţii din Alba îşi reafirmă convingerea că, în acest an, colegii din Parlament şi Guvern îşi vor îndrepta mai puternic atenţia către Alba Iulia, că se vor continua proiectele interesante şi unice dedicate anului Centenarului şi că Alba Iulia va fi animată nu numai de susţinere financiară, ci mai ales de spiritualitatea şi colegialitatea reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice centrale. Delegaţia PSD Alba merge la Congres cu un mesaj de unire şi ii invită pe toţi social-democraţii din România la Alba Iulia de 1 Decembrie”, se arată într-un comunicat al PSD Alba.

Potrivit sursei citate, delegaţia social-democraţilor din Alba va participa la Congresul extraordinar al partidului din 10 martie cu un „mesaj puternic” către echipa guvernamentală, respectiv acela de a continua să fie interesaţi de investiţiile publice realizate în folosul cetăţenilor judeţului.

„Toate programele în agricultură, infrastructură rutieră, educaţie şi sănătate pentru judeţul Alba trebuie să capete un nou ritm de implementare. Delegaţia PSD Alba va solicita ministrului Sănătăţii şi alocarea unor fonduri destinate reabilitării şi retehnologizării spitalelor din judeţul Alba”, mai arată sursa citată.

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a fost condamnat penal la doi ani de închisoare cu suspendare, în 2016, pentru fraudă electorală și, în toamnă, pe numele său a fost deschis un al treilea dosar penal, în care procurorii anticorupție au cinci capete de acuzare: de la abuz în serviciu, la fraudă cu fonduri europene şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Din postura sa de lider politic, spun procurorii, al treilea om în stat ar fi accesat contracte importante din bani publici. Ba chiar ar fi fraudat fonduri europene, astfel încât parte din câştigurile „TelDrum”⁣, s-ar fi întors în buzunarele sale. Prejudiciul estimat ar fi, potrivit procurorilor, de 21 de milioane de euro şi 30 de milioane de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.