Sănătate

Avram Iancu s-a retras din ultramaratonul de la Polul Nord

Avram Iancu s-a retras din ultramaratonul de la Polul Nord, potrivit unui anunţ postat vineri pe pagina de Facebook a competiţiei 6633 Arctic Ultra, fără să fie precizate motivele abandonului. În competiție a luat startul și sportivul din Aiud Polgar Levenete.

Retragerea a avut loc pe traseul dintre punctele de control 1 şi 2.

Alături de Iancu se află trei români: Tiberiu Uşeriu, câştigătorul ultimelor două ediţii ale ultramaratonului, Polgar Levente, din Aiud, singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat în concurs, şi Florentina Iofcea, o româncă stabilită în Canada.

Conform datelor de pe pagina de Facebook 6633 Arctic Ultra, Tiberiu Uşeriu se afla în fruntea plutonului, urmat de irlandezul Patrick O’Toole şi de românii Avram Iancu şi Levente Polgar, la distanţă de 5 şi respectiv 6 kilometri.

Cei 617 kilometri ai ultramaratonului încep la Eagle Plains (Canada) şi trebuie străbătuţi de sportivi în cel mult opt zile, la temperaturi care pot scădea până la minus 50 de grade Celsius. Finalul cursei este programat la Tuktoyaktuk.

“După părerea mea, una dintre porţiunile dificile de pe acest traseu este cea cuprinsă între punctele de control 5 şi 6, deoarece între acestea este o distanţă de 121 de kilometri, ceea ce înseamnă că toţi concurenţii vor fi nevoiţi să doarmă afară, sub cerul liber. De acea, noaptea îmi va fi foarte frică. În rest, nu am temeri”, a declarat Avram Iancu, înainte de a pleca spre Canada.

Bibliotecarul Avram Iancu (primul din stânga, în fotografie) este cunoscut pentru performanţele prin care a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi apoi întreg cursul Dunării unde a înotat 2.860 de kilometri, în vara anului trecut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.