Social

Unsprezece pârtii de la Șureanu și Arieșeni, funcționale

Toate cele nouă pârtii, în lungime totală de 11 kilometri, ale domeniului schiabil situat la cea mai mare altitudine din ţară, în Munţii Sebeşului, la Şureanu, sunt funcţionale la acest sfârşit de săptămână, fiind deschise şi instalaţiile de cablu – telescaunul şi cele două teleschiuri.

„În continuare, pârtiile sunt excelente, mai bune decât în oricare alt sezon. Stratul imens de zăpadă tasată este pur şi simplu ideal pentru schi, iar liniile de ratrack sunt perfecte. În vastele zone de off-piste, zăpada este din belşug”, a relatat monitorul de schi Rareş Tileagă.

Potrivit acestuia, zăpada este foarte bună şi foarte multă la Şureanu, în ciuda primăverii care, calendaristic, a sosit.” Sezonul de schi de la Şureanu continuă, aşadar, cu certitudine. Dacă şi drumul va rezista, atunci cu siguranţă vom vorbi, în curând, despre cel mai rezistent domeniu schiabil din România, în ceea ce priveşte durabilitatea zăpezii 100% naturale”, a adăugat Tileagă.

Monitorul de schi a precizat că starea drumului forestier dintre lacul Oaşa şi Domeniul Schiabil Şureanu, în lungime de 18 kilometri, s-a îmbunătăţit în ultimele zile. „S-au remediat problemele grave între Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului, iar între Poarta Raiului şi pârtii drumul este lat şi prezintă multe refugii. Momentan, singura porţiune cu adevărat dificilă a rămas cea între mănăstirea Oaşa şi Luncile Prigoanei”, a adăugat acesta.

Domeniul Şureanu este situat la peste 2.100 metri altitudine în zona cunoscută drept „Elveţia României”.

Şi în Munţii Apuseni, la Arieşeni, la 1.400 de metri altitudine, omătul rămâne din abundenţă pe cele două pârtii, dar calitatea acestuia s-ar putea deteriora în zilele care urmează, din cauza ploilor care se anunţă.

„Starea pârtiilor este foarte bună, cu un strat de zăpadă arhisuficient, ceea ce presupune o prelungire fermă a sezonului. Totuşi, e posibil ca textura zăpezii să sufere modificări, în urma ploilor care, probabil, vor veni în zilele următoare”, a menţionat Rareş Tileagă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.