Administrație

Fostul primar din Meteș a intrat în conflict cu cetățenii ale căror podețe le vrea dărâmate

Marți, mai mulți locuitori ai comunei Meteș au solicitat să fie primiți la Primărie în încercarea de a salva podețele din fața caselor lor. Fostul primar al localității, Traian Nicolae Ursaleş, a făcut o plângere prin care cere demolarea acestora.

Traian Nicolae Ursaleş, actualmente consilier judeţean, a făcut sesizare la Administraţia Naţională „Apele Române” – Administraţia Bazinală de Apă Mureş, privind trei podeţe, două amplasate în localitatea Lunca Meteşului şi un altul, care este, de fapt, o punte din localitatea Ampoiţa, care asigură accesul riveranilor din drumul local, amplasat pe malul stâng al pârâului, la gospodăriile amplasate pe malul drept al acestuia.

Reprezentanți ai acestei autorități a sosit în control la Primăria Comunei Meteş, pentru a verifica sesizarea. Aceștia au constatat următoarele: „Cu ocazia verificării în teren a aspectelor sesizate de către dl. Ursaleş Traian Nicolae, au fost identificate 3 poduri de dimensiuni reduse (podeţe cu cca. 4-5 m deschidere), aceste podeţe nefiind înregistrate în patrimoniul public al comunei”.

Măsurile dispuse de cei de la Apele Române se referă la transmiterea unui „inventar al tuturor traversărilor de tip pod, podeţe, punţi poziţionate peste cursurile de apă cadastrale de pe raza U.A.T.Meteş”. Conform legii, răspunde Comuna Meteş, reprezentată prin primar Dan Cosmin Opruţa.

„Podețele sunt lucrări executate de-a lungul timpului, în funcție de posibilitati, de către riverani în vederea asigurării accesului la gospodării, respectiv pentru evitarea traversării prin vadul cursului de apa – Ampoița. E adevărat că aceste lucrări nu dețin autorizație de construire. Însă podețele în cauză au suferit doar niște modificări în ceea ce privește inlocuirea tablierului din lemn – degradat – cu plăci din beton dimensionate pentru trafic redus”, explică primarul comunei Meteș, Dan Cosmin Opruța.

„Eu sunt pus în situația de a respecta deciziile luate de autorități, în urma sesizarilor acestui reclamagiu, care va lăsa oamenii fără acces spre locuințe. De când sunt în funcția de primar al acestei comune, nu am făcut decât să respect legea și am echilibrat multe situații găsite în primăria Meteș”, a mai declarat edilul.

PUBLICITATE

11 Comments

  1. Pingback: Candidatura lui Traian Ursaleș la Consiliul Județean a fost respinsă de Biroul Electoral – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.