Administrație

Exercițiu de amploare la limita cu județul Hunedoara, în cazul unui accident foarte grav

Zeci de pompieri din Alba şi Hunedoara, cărora li s-au alăturat cadre medicale, jandarmi şi poliţişti, au desfăşurat joi, în apropiere de limita dintre cele două judeţe, un exerciţiu comun privind gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident rutier pe DN 7. Exercițiul a preupus implicarea unui microbuz cu pasageri, a două autoturisme şi a unei autocisterne, situaţie care, în caz real, ar impune declanşarea Planului Roşu.

În scenariul exerciţiului, pentru îndeplinirea scopurilor propuse s-au prevăzut situaţii operative cum ar fi gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de producerea unui accident rutier pe DN 7 – intersecţie Cugir, în zona unui han, în care sunt implicate un microbuz cu pasageri, două autoturisme şi o autocisternă.

Pentru gestionarea acestei „situaţii de urgenţă” au acţionat, cu 9 autospeciale de intervenţie, 9 ofiţeri şi 48 subofiţeri de la cele două inspectorate. La faţa locului au fost trimise şi 6 ambulanţe SMURD şi 2 ambulanţe ale SJA Alba, un echipaj al Crucii Roşii, precum şi un buldoexcavator şi o autospecială de intervenţie a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şibot. Totodată, în sprijin au fost trimişi şi 10 poliţişti şi jandarmi.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, exerciţiul cu tema „Activitatea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi Hunedoara, a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Şibot şi a celorlalte instituţii responsabile în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de accidente pe timpul transportului rutier şi care impun declanşarea Planului Roşu la nivel judeţean” şi-a atins scopurile, fiind apreciată şi „colaborarea bună” între toate forţele participante.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.