Social

Volumul reeditat „Aurarii din Munții Apuseni” va fi lansat la Cluj-Napoca

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, împreună cu Asociația „Baia Domnilor” din Bucium, jud. Alba, organizează sâmbătă, 24 martie, de la ora 11.00, la sediul central al instituției din strada Memorandumului nr. 21, la lansarea volumului „Aurarii din Munții Apuseni”, avându-i ca autori pe B. Roman, A. Sîntimbrean și V. Wollmann.

Reeditat de către Asociaţia „Baia Domnilor” din Bucium Poieni și Editura Casa Cărții de Știință, la 35 de ani de la apariția (și epuizarea foarte rapidă) a primei sale ediții, albumul Aurarii din Munții Apuseni este o lucrare de referință, una dintre cele mai valoroase dedicate vreodată acestui subiect, care reunește contribuțiile reputaților specialiști Aurel Sîntimbrean și Volker Wollmann și fotografiile lui Bazil Roman, fotograful aurarilor din Țara Moților.

Cartea va fi prezentată de Tudor Sălăgean, Aurel Sîntimbrean – autor, Nicoale Țandrău – președintele Asociației „Baia Domnilor”, Alaxandra Blendea – redactor la Casa Cărții de Știință, Ioana Bogdan Cătăniciu, președinta Asociației RPER Romania; Cipriana Peica Macaveiu, Universitatea „Babeș–Bolyai” și de Cornel Napău, primarul Comunei Bucium.

Un spectacol de cântece și dansuri va fi oferit celor prezenți de Ansamblul folcloric Aurarii din Bucium și de Ansamblul folcloric Cuprumin din Abrud.

Inginerul Cornel Napău, primarul Comunei Bucium, va organiza un atelier demonstrativ de ales al aurului cu șaitrocul.

Manifestarea este organizată de Asociația „Baia Domnilor” din Bucium, județul Alba, reprezentată prin Nicolae Țandrău, președinte și Mircea Costinaș, vicepreședinte.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.