Social

Ninsorile au stricat „Târgul Grădinarului”

„Târgul Grădinarului”, un eveniment devenit tradiţie la fiecare început de primavară, a avut vineri, în prima zi a manifestării ce se desfăşoară în interiorul cetăţii din Alba Iulia, doar cinci-şase expozanţi, din 40 anunţaţi, din cauza vremii nefavorabile.

„Vă invităm să veniţi să întâmpinăm primăvara, în perioada 23-25 martie 2018, pe latura de vest a Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia, între orele 10,00-18,00”, au transmis organizatorii prin intermediul afişelor postate în diverse locuri din Alba Iulia de mai multe zile. Ninsoarea i-a făcut însă atât pe cei mai mulţi dintre expozanţii care şi-au anunţat prezenţa, cât şi pe miile de vizitatori aşteptaţi ca în fiecare an, să nu fie prezenţi vineri la „Târgul Grădinarului”.

Doar câţiva expozanţi, cu mobilier de grădină, unelte şi echipamente pentru întreţinerea spaţiilor verzi, respectiv cu butaşi, au fost prezenţi vineri, cumpărătorii putând fi număraţi, de asemenea, pe degetele de la mâini.

„Din păcate, vremea nu ne-a ajutat foarte mult, parte din expozanţi au renunţat temporar (să participe – nota red.), fiindcă au anumite plante care nu rezistă temperaturilor şi intemperiilor care sunt astăzi (vineri – nota red.). De mâine (sâmbătă – nota red.) sperăm că şi vremea va fi mai bună şi programul se va desfăşura normal. Aşteptăm 40 de expozanţi. Au promis că vor veni mâine”, a declarat reprezentantul organizatorilor, Ana Androne, şef serviciu în Consiliul Judeţean (CJ) Alba.

Evenimentul, unul dintre cele mai aşteptate primăvara în Alba Iulia, reuneşte şi promovează producători şi distribuitori din domeniul horticulturii şi peisagisticii, care expun de la seminţe de flori şi legume, bulbi, butaşi de trandafiri şi viţă de vie la flori, plante decorative, arbuşti, pomi fructiferi şi ornamentali, precum şi din domeniul protecţiei plantelor.

Partenerii CJ Alba la acest eveniment sunt Primăria Municipiului Alba Iulia şi Grupurile de acţiune locală Pe Mureş şi Pe Târnave, Ţara Secaşelor Alba-Sibiu şi Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.