Economie

Secretarul de stat Călin Bodea: Putem vorbi de extindere de capacitate la Cupru Min Abrud

Secretarul de stat în Ministerul Economiei Călin Bodea, recent numit în funcţie, a declarat, joi, la Alba Iulia, că în condiţiile în care preţul cuprului creşte pe bursă, s-ar putea analiza varianta extinderii capacităţii la Cupru Min Abrud, informează Agerpres.

Cupru Min exploatează zăcământul de la Roşia Poieni şi unde se află aproape 60% din rezerva de cupru a României.

„Ştiu că este un minister (Ministerul Economiei – nota red.) cu greutate, minister care în judeţul Alba are în subordine trei societăţi mari – Cupru Min, unde am şi lucrat, şi cele două fabrici de armament din Cugir, precum şi Salina Ocna Mureş. Sper ca din postura în care mă aflu, de secretar de stat, în ceea ce priveşte judeţul Alba să reuşesc să contribui la îmbunătăţirea produselor, a serviciilor pe care le oferă cele trei societăţi comerciale, la dezvoltarea lor, în aşa fel încât pe viitor să vorbim despre noi locuri de muncă la cele trei societăţi. Cel puţin în privinţa Cupru Min, în momentul de faţă pe bursă am văzut că preţul cuprului creşte şi atunci, într-adevăr, putem să vorbim chiar de extindere de capacitate”, a declarat, în cadrul unei conferinţe susţinute la sediul PSD Alba, noul secretar de stat.

Călin Bodea a adăugat că şi el este un susţinător al ideii ca în zona Apusenilor, posibil în Zlatna, să fie construit un combinat metalurgic, aşa cum a anunţat în vara anului trecut, la Abrud, ministrul Economiei de la acea vreme, Mihai Fifor.

Consultant la Instituţia Prefectului judeţul Alba, Călin Bodea a fost numit miercuri secretar de stat în Ministerului Economiei. El a precizat că, odată ce îşi va prelua efectiv funcţia, începând de luni, va putea face cunoscute mai multe amănunte privind subiectele menţionate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.