Social

Ţigări și alcool de contrabandă, confiscate de polițiști în Cugir

Foto: Poliția Română, IPJ Alba

Poliţiştii din Alba au reţinut două persoane bănuite de contrabandă cu ţigări şi alcool. În urma a șase percheziţii desfăşurate în oraşul Cugir, au fost confiscate peste 8.600 de ţigarete şi 375 de litri de alcool.

Miercuri 28 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Alba au efectuat 6 percheziţii, toate în oraşul Cugir, în vederea documentării activităţii infracţionale a două persoane cercetate, într-un dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă”, faptă prevăzută de art. 270 alin. 3 din Cod Vamal.

Se pare că, în perioada 2017 – 2018, un bărbat, de 49 de ani, din Cugir ar fi achiziţionat ţigări din Ucraina pe care le-ar fi transportat disimulându-le în interiorul unor ambalaje pentru produse electrocasnice, iar ulterior le-ar fi valorificat, prin intermediul unei femei de 55 de ani, din Cugir, ce avea închiriată o tarabă în piaţa din oraş, dar şi în mod direct, către diverse persoane.

Totodată, poliţiştii au stabilit că femeia ar fi achiziţionat şi valorificat şi alcool, produs în mod ilegal, de persoane din România.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 16.275 lei.

În urma celor 6 percheziţii efectuate la domiciliile celor două persoane şi în alte 4 locaţii în care depozitau produsele de contrabandă, poliţiştii au găsit şi confiscat, 8.629 de ţigarete, de diferite mărci şi 375 de litrii de alcool.

Cele două persoane bănuite de contrabandă au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi, 29 martie, să fie prezentate în faţa procurorilor de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.