Sport

Campionatul Național de Powerlifting, în weekend, la Alba Iulia

În perioada 31 martie-1 aprilie, Alba Iulia găzduiește Campionatul Național de Powerlifting destinat atât juniorilor cât și seniorilor, masculin și feminin.

Competiția din acest an strânge la startul său peste 90 de sportivi aparţinând unor cluburi din județe precum: Alba, Sibiu, Timiș, Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Vâlcea, Caraș Severin, Brașov si Municipiul Bucureşti.

Sala de sport a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este locul în care cei mai puternici sportivi din România se vor întrece pentru titlul suprem într-un an competițional care consacră puternica tradiție a marilor rezultate obținute de-a lungul timpului la Alba Iulia.

Powerliftingul românesc s-a născut la Alba Iulia și continuă să își prezinte povestea într-un an în care respectul pentru trecut se îmbină perfect cu dorința de desăvârșire prin performanță.

Pentru publicul interesat, competiția se va desfășura după următorul calendar: sâmbătă, 31 martie, cu începere de la ora 13.00 și duminică, 1 aprilie, cu începere de la ora 12.00, iar intrarea este liberă.

La buna desfășurare a evenimentului participă după cum urmează: Federația Română de Powerlifting în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, MensMentis, Weider Romania, Sotec Software.

„Federația Română de Powerlifting si Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia doresc ca în acest an să crească prestigiul sportiv al zonei prin organizarea unor competiții de un înalt grad de spectaculozitate care să dovedească odată în plus nivelul la care a ajuns acest sport. La acest sfârșit de săptămână dăm startul unei perioade în care vom celebra puterea unei tradiții care ne dă dreptul să visăm la obținerea unor rezultate spectaculoase pe plan internațional. La acest sfârșit de săptămână Alba Iulia își demonstrează statutul de capitală a powerliftingului românesc”, a spus Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, antrenor și sportiv la CS Unirea Alba Iulia.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și indreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.