Administrație

Circulaţia rutieră pe DN76, în zona alunecării de teren, restabilită pe ambele sensuri

Foto: infooradea.ro

Circulaţia rutieră pe DN76, între Criştiorul de Jos şi Vârfuri, unde a avut loc joi o masivă alunecare teren, a fost reluată pe ambele sensuri, sâmbătă după amiază, a declarat, pentru Agerpres, prefectul judeţului Bihor, Ioan Mihaiu.

„Oamenii au lucrat non-stop la degajarea drumului. S-a lucrat de alaltăieri, de la prânz, cu utilaje, camioane, excavatoare, iar joi noaptea a ajuns un utilaj mare închiriat de la Selina. Ne-a ajutat şi vremea, pentru că s-a oprit ploaia, căci dacă ar fi plouat în continuare nu se oprea alunecarea de teren. Azi dimineaţă chiar ne îngrijoram când am văzut cerul înnorat, dar din fericire nu a mai plouat şi am putut curăţa şoseaua. Ne-a ajutat foarte mult faptul că s-a oprit ploaia. Circulaţia s-a restabilit pe ambele sensuri”, a declarat, pentru Agerpres, prefectul.

Toate lucrările de degajare a drumului au fost efectuate de Compania Naţională de Drumuri, prin regionala de la Cluj şi Drumurile Judeţene, alături de care Poliţia Bihor a asigurat circulaţia.

Prefectul Ioan Mihaiu şi şeful ISU Crişana, colonelul Sorin Caba, au fost prezenţi la faţa locului pentru a documenta actele necesare în vederea solicitării de fonduri guvernamentale pentru lucrările ce se impun în zonă.

Circulaţia rutieră a fost închisă joi seară pe DN 76, în judeţul Bihor, între localităţile Criştiorul de Jos şi Vârfuri, pe ambele sensuri de mers, din cauza unor alunecări de teren masive produse pe o lungime de aproximativ 100 de metri în zonă montană. Traficul a fost deviat pe ruta ocolitoare de pe DN 75 Lunca – Cîmpani – Nucet – Vârtop – Albac.

După intervenţiile drumarilor, vineri seară, traficul rutier s-a restabilit pe un sens de mers, cu semaforizare, pentru ca în după-amiaza zilei de sâmbătă, circulaţia să ajungă la parametri normali.

DN 76 face legătura între Oradea şi Deva, zona afectată aflându-se aproape de ieşirea din judeţul Bihor, în vecinătatea judeţelor Arad, Alba şi Hunedoara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.