Administrație

Cadastrarea a fost finalizată în două comune din județ, în alte 61, lucrările continuă

Două comune din judeţul Alba, Horea şi Vinţu de Jos, au fost cadastrate sută la sută, iar în alte 61 de unităţi administrativ-teritoriale, dintr-un total de 78 din judeţ, se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară.

În 2018, prin acest program, au fost eliberate gratuit pentru proprietarii de imobile din judeţ peste 3.000 de cărţi funciare, lucrările fiind finanţate din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Alba, potrivit unui comunicat transmis, marţi, Agerpres.

3.243 dintre proprietarii imobilelor din trei oraşe şi şapte comune – Alba Iulia, Aiud, Baia de Arieş, respectiv Hopîrta, Lopadea Nouă, Meteş, Miraslău, Rădeşti, Stremţ şi Unirea, vor primi cărţi funciare eliberate gratuit începând de marţi. Potrivit comunicatului citat, a fost cadastrată cu finanţare de la ANCPI o suprafaţă de peste 1.613 hectare, reprezentând terenuri agricole din oraşele şi comunele menţionate.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor în evidenţele de cadastru şi carte funciară pe sectoare cadastrală au început în 2016, iar în 2017 şi 2018 au fost eliberate la nivelul judeţului Alba 41.709 cărţi funciare.

Potrivit comunicatului, în acest an vor începe lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în şase comune – Lunca Mureşului, Lupşa, Mihalţ, Miraslău, Rădeşti şi Unirea, aflate pe lista celor 660 de unităţi administrativ-teritoriale rurale din România care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.