Social

Un centru filantropic ajută vârstnici din Blaj la curăţenia de dinainte de Paşte

Fotografie de arhivă

Nu mai puțin de 25 de vârstnici din Blaj, beneficiari ai Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu „Sfânta Parascheva”, au fost ajutaţi din punct de vedere gospodăresc de personalul acestui centru filantropic, care le-a efectuat curăţenie generală în locuinţe pentru a întâmpina cum se cuvine Sfintele Paşti.

„Toţi creştinii se pregătesc pentru acest praznic primenindu-şi sufletele prin Sfintele Taine şi curăţindu-şi casele. Beneficiarii noştri sunt persoane vârstnice, aflate în semidependenţă, astfel că personalul centrului social le-a venit în ajutor. Pe lângă pregătirea sufletească şi cea a locuinţei, am avut grijă să le oferim vârstnicilor noştri şi pachete cu alimente pentru Masa de Paşti”, a spus, potrivit unui comunicat de presă, coordonatorul acestui serviciu socio-medical, Veronica Pop.

Ea a menţionat că personalul centrului filantropic a trecut în ultimele zile pe la fiecare beneficiar în parte pentru a realiza curăţenia generală în case înainte de sărbători. De asemenea, vârstnicii au primit din partea preoţilor parohi Taina Spovedaniei şi a Împărtăşaniei, iar miercuri le-au fost oferite şi pachete cu alimente şi dulciuri.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice „Sfânta Parascheva” Blaj a fost înfiinţat în anul 2007 şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, printr-un parteneriat încheiat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, Protopopiatul Ortodox Blaj şi cu susţinerea financiară a sponsorilor şi donatorilor.

Zilnic, 25 de persoane vârstnice beneficiază de o masă caldă şi de servicii de menaj, consiliere, companie, comunicare, informare şi activităţi culturale, precizează Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.