Politică

Florin Roman (PNL): „Revoluţia fiscală” a PSD-ALDE taie salariile a 300 de oameni la Spitalul Judeţean Alba

Deputatul PNL Florin Roman consideră că legea salarizării a produs un „haos total” în sistemul de sănătate, menţionând situaţia de la Spitalul Judeţean Alba, unde salariile a 298 de angajaţi au scăzut, ca urmare a plafonării sporurilor la 30%.

„Haos total în sănătate produs de legea salarizării! La Spitalul Judeţean Alba, cadoul de Paşte oferit de Guvernul PSD-ALDE pentru 298 de salariaţi înseamnă scăderea salariilor, de la februarie la martie, ca urmare a plafonării sporurilor la 30 la sută. De exemplu, dacă leafa unei infirmiere de la Unitatea de Primiri Urgenţe era de 4.389 lei în februarie, după majorare, cuprinzând salariul de bază plus sporuri, în martie, fluturaşul pentru aceeaşi infirmieră, gradaţia V, indică o leafa de 3.581 lei, adică o scădere de 808 lei. Asta în condiţiile în care propaganda PSD-ALDE spune că nici un salariu nu scade”, afirmă Roman într-un comunicat remis joi.

El atrage atenţia şi asupra adâncirii inechităţilor salariale.

„Haosul este general, iar inechităţile se adâncesc! Cel mai mult pierd cei cu salarii mici, cei care lucrează în secţii considerate a fi de mare risc, dar şi personalul administrativ. O altă anomalie este că un medic ATI de la un spital judeţean este mai prost plătit decât omologul de la un spital orăşenesc, de unde, de regulă, pacienţii sunt trimişi la judeţean! În urma întâlnirii de azi cu reprezentanţii conducerii administrative, dar şi ai sindicatului voi depune amendamente şi interpelări la ministrul Muncii. Dacă aceste inechităţi se vor adânci, există posibilitatea să vedem colegi care se ‘gratulează’ între ei, pentru că nedreptatea şi inechitatea sunt cuvintele de ordine! Mai îndrăzniţi să credeţi în minciunile PSD-ALDE?”, mai spune liberalul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.