Administrație

Vizitator Apostolic pentru greco-catolicii români din Europa Occidentală

Rectorul Misiunii Greco-Catolice Române din Franţa şi Notar al Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, preotul Cristian Dumitru Crişan, a fost numit de către Suveranul Pontif în funcţia de Vizitator Apostolic pentru credincioşii greco-catolici români din Europa Occidentală.

Provenind din clerul Arhieparhiei de Alba-Iulia şi Făgăraş, preotul Cristian Dumitru Crişan (foto, cel din dreapta) a fost numit luni în această funcţie de către Papa Francisc, potrivit unui comunicat transmis, marţi, Agerpres.

Noul Vizitator Apostolic pentru credincioşii greco-catolici români din Europa Occidentală s-a născut în 11 octombrie 1981, în localitatea Sântu, judeţul Mureş. După studiile efectuate la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Blaj, în anul 2003 a fost trimis la Roma cu o bursă din partea Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, fiind alumn al Colegiului Pontifical „Pio Romeno”.

În anul 2007 a obţinut Bacalaureatul în Teologie la Ateneul Pontifical „Sant’Anselmo”, iar ulterior Licenţa şi Doctoratul în Drept Canonic la Institutul „Utriusque Iuris” al Universităţii Pontificale a Lateranului în 2010, respectiv în 2012, conform comunicatului.

În anul 2008 a fost hirotonit preot la Bucureşti de către Episcopul Mihai Frăţilă.

În 2012, la recomandarea Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, a fost numit de către Arhiepiscopul de Paris Rector al Misiunii Greco-Catolice şi Paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Paris, iar din anul 2016 este Judecător al Tribunalului Provincial de Primă instanţă al Arhiepiscopiei de Paris, activităţi pe care le va desfăşura în continuare, mai precizează sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.