Social

„Niciodată singur”, un program în sprijinul vărstnicilor izolați

Direcţia de Sănătate Publică, filiala Alba a Crucii Roşii şi Asociaţia Speromax Alba au lansat campania „Niciodată singur”, acţiune care cuprinde vizite de socializare şi sprijin practic la domiciliul unor vârstnici izolaţi şi activităţi şi companie în cămine de bătrâni, precum şi acordarea de ajutor material.

Potrivit unui material prezentat miercuri în cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba, campania „Niciodată singur” luptă împotriva izolării sociale şi a sentimentului de singurătate în rândul bătrânilor din judeţ.

Campania cuprinde vizite de socializare şi sprijin practic la domiciliul vârstnicilor, incluzând, de exemplu, ajutor practic pentru realizarea cumpărăturilor.

Nu vor fi uitaţi nici vârstnicii din centrele rezidenţiale, unde „orele lungi petrecute singuri sunt cele mai grele”. Aceştia vor fi vizitaţi de voluntari care îi vor implica în activităţi care îi vor mobiliza fizic, mental, dar mai ales emoţional.

Se are în vedere şi oferirea de ajutor material vârstnicilor săraci.

Zeci de vârstnici vor participa, alături de voluntari, la excursii de o zi, sau la “mesele de duminică în familie”.

Voluntarii implicaţi în această campanie vor oferi două ore săptămânal vârstnicilor care vor beneficia de acest proiect şi vor realiza două vizite pe lună în căminele de bătrâni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.