Politică

Roman (PNL), despre Pilonul II de pensii: „Este o naţionalizare bolşevică”

Deputatul liberal Florin Roman a susţinut, vineri, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia, că statul încearcă „o naţionalizare bolşevică” a Pilonului II de pensii.

„Este, pur şi simplu, o naţionalizare bolşevică, iar miza înseamnă cele 7 miliarde care sunt depuse până acum în Pilonul II de pensii”, a declarat parlamentarul PNL de Alba.

Florin Roman a adăugat că lumea trebuie să înţeleagă faptul că în Pilonul II sunt banii tuturor celor care muncesc cinstit în ţara asta, bani care sunt depuşi ca într-un depozit bancar.

„Sunt banii noştri, care rămân … Atenţie, dacă eu mor, acei bani rămân cu drept de moştenire pentru cei pe care eu îi desemnez. Ceea ce se încearcă acum e efectiv o naţionalizare. Adică, pe partea de proiect să reduci contribuţia la 0, ai redus-o de la 5,1 la 3,7, iar acum să o duci la 0 şi doar să ai posibilitatea să optezi pentru Pilonul II, practic este o naţionalizare cu acte în regulă şi asta înseamnă că guvernul fură 800 de milioane de euro lunar – cât merg acumulare în Pilonul II în ceea ce înseamnă pensia noastră a fiecăruia – ca să susţină actualul sistem de pensii”, a declarat Florin Roman.

Liberalul a mai spus că îşi pune mari semne de întrebare şi cu privire la termenul de 1 iulie privind indexarea punctului de pensie. „Nu au personal, au blocate angajările şi teamă mi-e că iar vor veni şi vor spune că timpul nu le permite să recalculeze dosarele şi se vor duce cu o nouă prorogare”, a conchis deputatul Florin Roman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.