Social

Contabilă din Sebeș, reţinută pentru delapidarea a peste 200.000 de lei

Foto arhivă
Foto arhivă

O contabilă din Sebeş a fost reţinută pentru că ar fi delapidat peste 200.000 de lei de la firma pentru care lucra, prin întocmirea de documente financiare şi de evidenţă contabilă false, disimulând prin aceste operaţiuni plăţi către furnizori, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economico-financiare au luat măsura reţinerii faţă de o angajată a unei societăţi comerciale din Sebeş, bănuită de comiterea infracţiunilor de delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetările efectuate a rezultat că, în perioada 2016 – 2018, femeia, angajată ca şi contabilă la o societate comercială din Sebeş, ar fi întocmit documente financiare şi de evidenţă contabilă false prin intermediul cărora ar fi sustras sume de bani din conturile societăţii, disimulând prin aceste operaţiuni plăţi către furnizori.

În acest fel, ea a fi creat societăţii comerciale un prejudiciu în valoare de 200.405 lei, menţionează sursa citată.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a femeii, poliţiştii au efectuat două percheziţii la domiciliul său şi la un alt imobil ce îi aparţine.

Femeia va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru dispunerea măsurilor legale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.