Administrație

Prima sală polivalentă din județ va fi construită până în 2020, la Blaj

Singura sală polivalentă din Alba va fi construită în municipiul Blaj, printr-un parteneriat al autorităţilor locale cu Consiliul Judeţean (CJ), urmând ca aceasta să fie finalizată în 2020, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, primarul Gheorghe Valentin Rotar (foto dreapta).

Cu un buget de 7-8 milioane de euro, Sala Polivalentă din Blaj va avea peste 2.000 de locuri şi va găzdui timp de cinci ani toate competiţiile internaţionale disputate în ţară de loturile naţionale de volei ale României, a spus primarul Rotar.

„Avem o înţelegere cu Federaţia Română de Volei ca, odată finalizată sala, timp de cinci ani, toate competiţiile europene în care este implicată Naţionala României, la toate nivelurile, să se desfăşoare la Blaj”, a afirmat edilul.

Gheorghe Valentin Rotar a amintit că ideea construirii acestei săli a apărut odată cu rezultatele echipei CSM Volei Alba Blaj, înfiinţată în 2011, deja multiplă campioană naţională. De altfel, din cauza lipsei în oraş sau în judeţ a unei astfel de săli, echipa din Blaj îşi susţine meciurile europene la Sibiu. Nu mai departe de 5-6 mai, CSM Volei Alba Blaj va organiza Final Four-ul Ligii Campionilor la Sala Polivalentă din Bucureşti.

„Echipa de volei «a construit» sala, clar, dar sala nu va fi doar pentru echipa de volei. Lucrarea este la licitaţie. Va fi sala polivalentă a judeţului Alba. CJ Alba a aprobat acordarea a 50% din suma estimată. Undeva la 7-8 milioane de euro este suma estimată pentru o sală de peste 2.000 de locuri. Va fi una dintre cele mai frumoase şi dotate săli de sport din România. Sunt convins că vom avea şi spectatori şi că vom juca cu sala plină. Sala va fi finalizată în 2020. Odată finalizată această sală polivalentă, din punctul de vedere al jocurilor în sală, Blajul va avea o infrastructură de invidiat. Noi mai avem două săli în care se pot pregăti copiii, juniorii. Sper ca sala polivalentă să fie folosită şi pentru alte manifestări, cum ar fi spectacolele”, a afirmat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.