Social

Ambasada Statelor Unite a făcut o donație de carte Bibliotecii Județene

Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba şi-a îmbogăţit joi colecţia cu încă 250 de cărţi, ce se vor regăsi în „American Shelf” – Raftul American, o donaţie, în valoare de aproape 3.000 de dolari, făcută de Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) în România.

„Întâi de toate vă transmit salutările domnului ambasador Hans Klemm, care şi-a dorit foarte mult să fie astăzi aici, însă, din păcate, nu a putut să fie alături de noi. (…) Acest «American Shelf» este cel de-al 19-lea din România”, a declarat adjunctul misiunii diplomatice a SUA în România, Abigail Rupp.

Ea a adăugat că s-a bucurat foarte mult să poată vizita Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” şi să vadă colecţia de cărţi a acesteia. „Mă bucur că aceste cărţi pe care le oferim vor face parte acum din colecţie”, a afirmat Abigail Rupp.

Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alba, Ion Dumitrel, a apreciat darul menit să lărgească orizonturi.

„Cu toţii ne dorim o lume mai bună, mai sigură şi mai prosperă. Pentru a o obţine însă, de foarte mare importanţă este educaţia iar în cadrul educaţiei de o mare importanţă sunt bibliotecile. Chiar dacă obiceiurile s-au mai schimbat iar oamenii preferă acum mai mult reţelele sociale decât cititul cărţilor, eu cred că bibliotecile nu vor dispărea, ci vor deveni şi mai importante pentru societate, tocmai pentru că ne oferă informaţii de bună calitate, verificate şi validate. Tocmai de aceea vă mulţumesc pentru donaţia dumneavoastră şi doresc să vă ofer la rândul meu un volum al istoriei judeţului Alba, ca un schimb simbolic”, a declarat preşedintele CJ Alba.

La rândul său, managerul bibliotecii, Silvan Stâncel, a menţionat că „Raftul American” reprezintă o donaţie de carte de literatură americană clasică şi contemporană, literatură pentru copii şi tineret, materiale pentru perfecţionarea limbii engleze, precum şi cărţi despre politica externă, istoria şi geografia Statelor Unite. „Adică 256 de titluri în valoare de 2.955 de dolari”, a adăugat Silvan Stâncel.

În perioada 2 mai – 30 iunie, expoziţia de carte americană şi fotografie este deschisă publicului pentru vizitare, urmând ca între 1 iulie şi 31 august să fie prelucrate documentele. Cărţile vor intra în circuitul de împrumut din 1 septembrie, potrivit reprezentanţilor Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga” Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.