Administrație

Programul de acordare de miere de albine elevilor are surse de finanțare, susțin oficialii de la București

Un oficial al Ministerului Agriculturii a dat, miercuri, asigurări că există „bani în buget” pentru susţinerea programului privind acordarea, începând de anul viitor, a câte unui borcan cu miere, lunar, pentru fiecare elev din ciclul primar, menţionând că „există miere suficientă”.

„A trecut de Senat, e la Cameră. Va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, a declarat, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) Daniel Botănoiu, întrebat de către jurnalişti despre proiectul de acordare a mierii poliflore din producţia românească elevilor.

„E un borcan pe care (elevul – nota red.) îl ia acasă. Îl mănâncă… Familiile defavorizate se uită la borcanul ăla de miere ca la icoană, credeţi-mă. Nu vom renunţa. Avem bani în buget pentru lucrul ăsta şi va intra în vigoare de la 1 ianuarie. (…) Nu îi dăm în fiecare zi câte un borcan. (…) E un borcan într-o lună. 350 de mililitri într-o lună. Nu mănâncă doar copilul acela, pentru că el îl duce acasă. Mănâncă toţi, toată familia”, a explicat secretarul de stat în MADR.

Botănoiu a mai spus că se are în vedere prezenţa în acest program a producătorilor locali, cu o calitate a mierii foarte bine determinată.

Secretarul de stat în MADR a vizitat, miercuri, alături de şeful Direcţiei Agricole Judeţene Alba, Gheorghe Lazea, mai multe ferme din judeţ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.