Social

„Pescărușul” Teatrului Odeon, un spectacol „un pic altfel”

Spectacolul „Pescăruşul”, o producţie a Teatrului Odeon, în regia lui Andrei şi Andreea Grosu, programat miercuri seara în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru “Poveşti” de la Alba Iulia, este „un pic altfel”, „incisiv” şi „provocator”, dar care „surprinde exact esenţa cehoviană”.

Aprecirea a fost făcută, într-o conferinţă de presă, de actorii din distribuţie a piesei „Pescăruşul”, a Teatrului Odeon.

„E un spectacol, într-adevăr, de echipă. (…). E o viziune foarte proaspătă, foarte incisivă, provocatoare şi care răspunde la marile teme cehoviene, dar împrospătate şi actualizate. E o mare plăcere pentru noi şi foarte interesant sentimentul acesta, când am descoperit această nouă viziune şi această nouă croire a Pescăruşului. E foarte normală pentru ziua de azi, cred că e foarte citibilă. Este exact esenţa cehoviană. Bineînţeles, dialogul cu creaţia, cu moartea, cu toate marile teme păstrate, dar actualizate în sensul că sunt foarte atent şi foarte puternic scoase în faţă pentru un om care, poate, nu mai are timp să citească Cehov sau teatru, în general. Şi atunci, spectacolul este foarte, foarte citibil şi foarte uşor de păcălit, între ghilimele, spectatorul şi atras, în acelaşi timp, ca să meargă exact unde şi-au propus şi regizorii, şi autorul, şi noi”, a declarat Laurenţiu Lazăr, cel care îl interpretează pe Ilia Afanasievici Şamraev.

Actorul a spus despre regizorii Andrei şi Andreea Grosu că, deşi tineri, sunt foarte profunzi, găsind o cale extraordinar „de fericită” să actualizeze tema cehoviană şi „chiar să o deschidă”.

La rândul său, Elvira Deatcu, aflată cu rolul din această piesă la prima colaborare cu cei doi regizori, a apreciat că propunerea să o joace pe Polina Andreevna a bucurat-o, dar a şi înspăimântat-o în acelaşi timp.

„Pentru mine, propunerea asta, să joc Polina, m-a bucurat, m-a înspăimântat, dar am avut încredere foarte tare în ei. (…). E un spectacol destul de controversat. Empatizezi sau nu empatizezi cu propunerea. (…). Este un spectacol iubit sau refuzat”, a spus actriţa.

Elvira Deatcu a subliniat că este obligatorie condiţia esenţială ca membrii distribuţiei să fie „împreună”. „Noi repetăm acest spectacol înainte de fiecare spectacol, adică stăm împreună şi o oră repetăm, îl jucăm încă o dată. Nu se poate altfel. (…). Stăm, avem nişte momente, ţin de intimitatea noastră, pe care le parcurgem împreună şi sunt nişte momente de apropiere”, a dezvăluit interpreta Polinei.

Şi Dan Bădărău, cel care îl joacă pe Piotr Nikolaevici Sorin, a opinat că producţia de la Odeon este un spectacol „un pic altfel”.

Spectacolul „Pescăruşul”, de A.P. Cehov, cu o regie semnată de Andrei şi Andreea Grosu, a fost inclus în programul celei de-a XIII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Poveşti desfăşurat între 7 şi 13 mai la Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.