Social

Două persoane reţinute într-un dosar de evaziune fiscală

O femeie de 37 de ani, din Alba Iulia, şi un bărbat de 47 de ani, din Gîrda de Sus, au fost reţinuţi de poliţişti şi urmează să fie prezentaţi procurorilor într-un caz de evaziune fiscală, în domeniul construcţiilor imobiliare, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Un număr de 23 de percheziţii au fost efectuate miercuri dimineaţa de poliţişti din Alba în trei judeţe (Alba, Bihor şi Sibiu) şi municipiul Bucureşti la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste un milion de lei, prin evaziune fiscală, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

Percheziţiile s-au desfăşurat la locuinţele a 12 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea. Poliţiştii au depistat nouă persoane, care au fost conduse la sediul IPJ Alba, iar în urma audierilor au fost reţinute două dintre acestea, un bărbat şi o femeie. Pentru şapte persoane, nu a fost dispusă nicio măsură, au menţionat reprezentanţii IPJ Alba.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2013, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă”, arată comunicatul IPJ Alba dat miercuri publicităţii.

Agenţii economici vizaţi ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii imobiliare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat de anchetatori la 1.058.558 de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.