Social

Preşedintele Iohannis va face, sâmbătă, o vizită în Blaj

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, sâmbătă, o vizită în municipiul Blaj, judeţul Alba, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului va depune o coroană de flori la monumentul „Gloria” de pe Câmpia Libertăţii, cu ocazia împlinirii a 170 de ani de la Adunarea Naţională de la Blaj din 3/15 mai 1848.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va participa la dezbaterea „Blaj 1848-2018: conştiinţă naţională şi destin european”, organizată la Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain”, în cadrul căreia va avea un dialog cu reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai mediului asociativ, cu oameni de afaceri, sportivi, personalităţi culturale, elevi şi profesori.

În ultima parte a vizitei, şeful statului va asista la ceremoniile de reinaugurare a Palatului Cultural din Blaj, unul dintre cele mai importante edificii de cultură din Transilvania. Palatul Cultural din Blaj a fost inaugurat iniţial în 1936, dar a ars în decembrie 1995. Reabilitat la iniţiativa administraţiei locale, Palatul Cultural a primit Marele Premiu al Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural în urma restaurării exemplare a clădirii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.