Social

Spectacol al Școlii de Arte Cluj, în Cetatea Alba Carolina

La invitaţia Centrului de Cultură „Augustin Bena” şi a Şcolii de Arte şi Meşteşuguri din municipiul Alba Iulia, Şcoala de Arte Cluj a realizat, în colaborare cu instituţiile mai sus menţionate, marţi, 8 mai 2018 un reuşit spectacol de muzică uşoară şi populară.

Evenimentul-maraton, cu o durată de peste trei ore, s-a desfăşurat în cadrul „Salonului de primăvară al artiştilor plastici”, într-una dintre locaţiile emblematice ale municipiului Marii Uniri, Cetatea Alba Carolina.

„Aceasta e o activitate prin care încercăm să marcăm măreţul eveniment istoric legat de Centenarul României. Proiectul, iniţiat de managerul Şcolii de Arte Cluj, Vasile Corpodean, în 2016, se intitulează „100” şi cuprinde patru oraşe aflate la 100 de km de Cluj-Napoca: Zalău, Alba-Iulia, Bistriţa şi Târgu Mureş”, a declarat Marinela Popa, şef serviciu la Şcoala de Arte şi Meşteşuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia.

Legat de Centenar, aceasta e prima prezenţă a clujenilor la Alba Iulia, în care încercăm să punem în valoare talentul şi creativitatea copiilor şi tinerilor cu talent din şcolile de cultură şi artă. Colaborarea noastră cu Şcoala de Arte Cluj datează din anul 2008, instituţie cu care am realizat până acum o serie de evenimente comune: expoziţii de artă plastică, foto, diverse spectacole. Ideea e să continuăm dezvoltarea acestei relaţii privilegiate şi considerăm că şi după evenimentul de astăzi vom putea învăţa unii de la alţii – de la cursanţi până la coordonatori şi experţi”, a mai spus Marinela Popa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.