Sport

Iohannis i-a felicitat pe antrenorul şi jucătoarele echipei de volei Alba Blaj

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit sâmbătă, la Blaj, cu antrenorul echipei CSM Volei Alba Blaj, Darko Zakoc, şi internaţionalele române Nneka Obiamaka Onyejekwe, Adina Salaoru şi Ramona Rus.

La finalul programului oficial pe care l-a avut în cursul zile la Blaj, preşedintele s-a întâlnit cu antrenorul şi jucătoarele menţionate, cu care a schimbat câteva cuvinte şi a făcut o fotografie.

Şi în cadrul discursului susţinut la un liceu din Blaj, preşedintele a ţinut să le felicite pe voleibaliste pentru faptul că au reuşit calificarea în finala Ligii Campionilor.

„Blajul, cunoscut şi ca oraş al şcolilor, a demonstrat atunci, în 1848, dar continuă să o facă şi astăzi că nu doar oraşele mari, capitale de regiuni istorice sau reşedinţe de judeţ pot face istorie şi cultură, pot fi motoare de dezvoltare sau, iată, capitale ale sportului. Folosesc aşadar acest prilej pentru a le felicita pe sportivele de la CSM Volei Alba Blaj, care tocmai au reuşit calificarea în finala Ligii Campionilor la volei feminin. Această mare performanţă este rolul conjugat al sportivelor, antrenorilor, echipei tehnice, dar şi al celor care au susţinut echipa, cetăţenii Blajului şi, evident, autorităţile locale”, a spus Iohannis.

Echipa de volei din Blaj, înfiinţată în urmă cu doar şapte ani, a ajuns, la începutul lunii mai, în Final Four-ul Ligii Campionilor, unde a fost învinsă de formaţia turcă VakifBank Istanbul.

CSM Volei Alba Blaj a reuşit o performanţă unică, fiind prima echipă din România care a ajuns în finala Ligii Campionilor.

Echipa din Blaj este şi singura din Transilvania care a câştigat vreodată campionatul de volei feminin din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.